Domácí hamburger
Hamburgery nemusí být nutně spojeny jenom s tím, co vám předkládají různé fastfoodové řetězce. Kvalitní hamburger, který bude dokonale vypadat a který bude dokonale chutnat, si můžete vyrobit i doma. Podívejte se na náš recept.
Maso je základ
Bez čeho se neobejdete, to je pochopitelně maso. Doporučujeme kupovat maso kvalitní a čerstvé. Také pamatujte na to, že správný domácí hamburger se dělá výhradně jenom z hovězího masa, které s žádným jiným druhem nemíchejte.
Na maso budete potřebovat:
- Mleté hovězí s podílem tuku zhruba 15 procent
- Vejce
- Sůl a pepř
Maso jednoduše smícháte se všemi ostatními ingrediencemi a necháte několik desítek minut při pokojové teplotě odpočinout. Je totiž důležité, aby maso nešlo na pánev nebo na gril přímo z lednice. Mělo by mít téměř pokojovou teplotu.
Co budete potřebovat dále?
Maso je základ, ale správný burger se neobejde bez dalších přísad, které je dobré si během odpočívání masa připravit. Není nutné hledat jakékoliv složitosti, jelikož mezi to hlavní se řadí:
- Houska na burger
- Rajče, okurka, hlávkový salát a cibule
- Majonéza, kečup, hořčice
Housky pochopitelně rozkrojte, stejně jako nezapomínejte nakrájet i zeleninu. V tuto chvíli jste připraveni na samotnou přípravu, která je jednodušší, než se vám může zdát.
Příprava masa
Z masa v ruce vytvořte tvary podobné karbanátkům. Pamatujte, že se na pánvi smrsknou a tak je dobré volit větší, než je velikost housky. Potom budou odpovídat. Následně je položte na rozpálenou pánev, nebo gril. Když se na horní části začne objevovat šťáva, otočte je a už je jenom krátce dodělejte. Následně sundejte z pánve a nechte 1 – 2 minuty odpočinout.
Příprava housek
I ty je dobré opéci – v troubě, na grilu, nebo suché pánvi. Poté postupně nanášejte vrstvy. Ideálně takto: kečup – rajčata – majonéza – hlávkový salát – maso – majonéza – okurka – hořčice – cibule. Jakmile máte burger hotový, můžete servírovat.