Letní tipy do kuchyně
Léto je obdobím vysokých teplot a tomu byste měli přizpůsobit také své vaření. Podívejte se s námi na letní tipy do kuchyně, které nezklamou žádného milovníka dobrého jídla.
Zeleninové saláty
Osvědčená klasika, která v létě rozhodně nikdy nezklame. Stačí zakápnout olivovým olejem, nakrájet čerstvou bagetku a skvělé letní jídlo je na světě. Zeleninu můžete kombinovat v podstatě dle libosti.
Když se podíváme na ideální letní možnosti, patří sem:
- Ledový salát
- Rajčata
- Papriky
Náš tip: Na přípravu salátu se vám budou hodit dřevěné příbory a dřevěné misky, které nijak neovlivní chuť surovin a navíc vypadají na stole velmi dekorativně.
Nebojte se ryb
Češi se ryb stále poměrně bojí, což je chyba. Nejenom, že jsou zdravé, ale jsou také dokonalým letním jídlem. Zkuste například pstruha, jehož filety jednoduše opečete na pánvi během pár minut a již můžete podávat. A co se k němu hodí? My doporučíme třeba studený bramborový salát, a to zcela bez majonézy a jogurtu, jenom s trochou olivového oleje, se solí a pepřem. Uvidíte, že toto jídlo si zaručeně zamilujete.
Připravte si zmrzlinu
Máte chuť na dokonalé osvěžení? Pokud ano, nemusíte na zmrzlinu nutně chodit, jelikož si ji lze připravit jak u vás doma. A to vodovou, stejně jako smetanovou. Co je na ní potřeba? Voda nebo smetana, a dále už jenom dostatek kvalitního čerstvého ovoce a trochu cukru. Vytvořte směs, kterou následně dejte na dostatečně dlouhou dobu do mrazáku. Když zmrzlina ztuhne, máte dokonalou letní pochoutku.
Pochutnejte si na ovoci
Klasický ovocný salát je klasikou. Proto přicházíme s jiným tipem, a to na svěží letní ovocný nápoj. Důležité je mít vychlazené ovoce a dostatek ledu. Jako základ poslouží meloun, ke kterému můžete přidat třeba jablko, pomeranče, stejně jako jahody. Vymačkejte vodu a šťávu a rázem máte dokonalý letní drink, který vám nejenom dokonale zachutná, ale také vás skvěle osvěží. Vyzkoušejte ho. Vyrobit ho zvládnete za pár minut a s ovocem můžete experimentovat tak, jak bude aktuálně probíhat jeho jednotlivá sezona.