Fit pizza bez lepku
Bezlepková strava by se rozhodně dala označit za jeden z trendů současného stravování. Přestože ještě před několika lety bylo prakticky nemožné vychutnat si například tradiční italskou kuchyni bez toho, abyste porušili bezlepkovou dietu, dnes se můžeme ve většině restaurací setkat s možností objednat si těstoviny i pizzu ve variantě bez lepku. Jak si ale takovou pochoutku vytvořit doma? Ať už žijete bez lepku z důvodu alergie, nebo jen chcete vyzkoušet pizzu, která vám nezabrání v dosažení fitness cílů, přinášíme vám zaručený recept na tuto italskou klasiku.
Co budete potřebovat?
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 100 g kukuřičné mouky
- 3 lžíce oleje
- 1/2 balíčku kypřícího prášku
- hořčici, sůl
Postup
Všechny suroviny smíchejte dohromady a pořádně vyšlehejte, aby vzniklo kompaktní těsto. Pokud se vám směs bude zdát příliš sypká či tuhá, můžete přilít cca 50 ml vody, aby se naředila. Mezitím si plech či formu vyložte papírem na pečení a na něj poté těsto vyklopte. Snažte se, aby povrch těsta byl co možná nejvíce rovný, aby se na něj posléze suroviny na dochucení lépe ukládaly. Poté pizzu dochuťte dle vlastních preferencí a vložte do trouby vyhřáté na 150°C zhruba na 15 minut.