Jablkový koláč s pudinkem
Dokonalý recept, díky kterému připravíte velmi chutný dezert. Potěší nejenom tím, jak chutná, ale potěší vás také tím, jak rychle je hotový. A co budete na přípravu potřebovat? K samotnému těstu to bude:
- Mléko – 5 lžic
- Polohrubá mouka – 500 gramů
- Prášek do pečiva – 1 balení
- Máslo – 250 gramů
Dále samozřejmě nezapomínejte na zhruba 5 lžic cukru, dále na 1,5 – 2 kilogramy jablek a potom také na vanilkový pudink, kterého na toto množství využijte tři balíčky.
Vypracujte těsto
To je naprostým základem a tak začněte právě s ním. V našem receptu se jedná o jedno z nejjednodušších těst, které jenom můžete připravit. V podstatě jde jenom o to, že všechny suroviny, jako mléko, mouku, máslo a kypřící prášek smícháte v míse. Doporučujeme směs důkladně prohníst, ideálně rukama. Jakmile je těsto připraveno, rozdělíte ho na dva stejně velké bochánky a necháte chvíli odpočinout.
Připravte jablka
Mezitím, co těsto na jablečný koláč odpočívá, si připravte samotná jablka. Jak na to? Ani zde není postup nijak složitý, jelikož stačí jablka nejprve oloupat a následně je už jenom nastrouháte. Jakmile máte hotovo, důkladně je smícháte s cukrem a vmícháte do nich i vanilkový pudinkový prášek.
Začněte s přípravou koláče
Nyní už rozválejte těsto. Každý bochník na podobně stejnou velikost i výšku. První díl vložte do pekáče, který buď vytřete máslem, nebo raději vyložíte pečícím papírem. Jakmile máte hotovo, na danou vrstvu rovnoměrně umístěte směs s jablky a na ně vložte druhou rozválenou vrstvu těsta.
Pečte 35 minut
Jakmile máte připraveno, už můžete jenom vložit do trouby. Tu byste měli mít rozehřátou na 175 stupňů Celsia. Doba pečení je zhruba 35 minut. Že je jablkový koláč s pudinkem hotový poznáte podle toho, že jeho horní vrstva bude krásně zlatá. V tu chvíli ho můžete vyndat z trouby, nechat vystydnout a podávat.