Zapečené kotlety se šlehačkou a brambory
Milujete brambory, vepřové maso, stejně jako chuť smetany? Pokud ano, můžete vše spojit v jednom dokonalém receptu, který zaručeně zvládne i naprostý laik, který vaří jenom málokdy. Už v názvu receptu je jasně uvedeno, jaké suroviny budou potřeba.
Jsou to:
- Brambory
- Vepřová kotleta
- Smetana ke šlehání
Připravte maso a brambory
První fáze receptu není nijak složitá. Je spojena s tím, že si nejprve připravíte brambory. Ty oloupejte a poté důkladně omyjte. Potom si vezměte nůž a nakrájejte je na zhruba 1 centimetr silná kolečka. Jakmile máte, můžete je dát stranou a následně si připravíte vepřovou kotletu. Pokud při koupi poprosíte o možnost nakrájení, ulehčíte si doma mnoho práce. Jinak ji nakrájejte na klasické plátky. Ty poté osolte a opepřete, nebo je doplňte dle chuti jiným kořením. Stejně tak dále nezapomínejte osolit a opepřit také již nakrájené brambory.
Vezměte si zapékací mísu
Nyní si připravte zapékací mísu, do které rovnoměrně pokládejte na plátky nakrájené brambory. Jakmile jsou všechny na místě, vezměte si smetanu ke šlehání. Tu není nutné jakkoliv chystat, jelikož ji stačí přímo z obalu nalít na brambory. Ideální množství je to, aby byly všechny brambory ponořené a horní vrstva jenom lehce vykukovala. V tuto chvíli už vezmete jenom připravené maso, které na brambory položíte a zapékací mísu přikryjete víkem. To doporučujeme mít na míse i po celou dobu pečení.
Do trouby alespoň na 40 minut
Troubu si předehřejte na zhruba 180 stupňů, a jakmile je připravena, celou zapékací misku i s jejím obsahem do ní dejte. Tento recept je unikátní v tom, že se o něho nemusíte nijak starat. Za 40 minut zkontrolujte, zda jsou brambory měkké. Pokud ano, je to známka toho, že jídlo máte hotové. Vyndejte ho z trouby, naservírujte na talíř a už můžete začít se samotnou konzumací, která vás nezklame svou chutí.